KAL-sticka tillsammans


NÄR:  ons 10 april,
kl. 18.30-21.00
och
ons 1 maj
kl.18.30-21.00

KOSTNAD: 50 kr, -per gång, lättare fika ingår

Vad är en K.A.L?

En K.A.L (knit along) betyder att vi stickar efter samma beskrivning tillsammans. Vi träffas i butiken ett par gånger och går igenom materialval, mönster och andra frågor som kommer upp.
Genom att vi stickar tillsammans, peppar, inspirerar och hjälper vi varandra, så vi lättare kommer vidare i projektet.

Denna gång sätter vi stickorna i Princess Fiona av Amy Miller.
Princess Fionas beskrivningen är på engelska. Det är en tröja som stickas uppifrån- och ned på följande sätt: Det läggs upp för bakstycket som formas med kortvarv, därefter plockas det upp för framstycket och det fortsätts sticka fram-och tillbaka tills halsen är färdigformad. Fram och bakstycke stickas runt och stickas ett parti spetsmönster. Ärmarna plockas upp i ärmhålet och formas med kortvarv.

FÖRSTA TRÄFFEN: På första träffen går vi igenom mönstret. Vi går igenom vilket material som passar till beskrivningen. Det kommer finnas olika materialval och prover uppstickade i de olika garnerna, just för att du ska hitta ett material som passar till din Princess Fiona. Under kvällen stickar vi även kortvarv och spetsmönstret. Kanske hinner du även börja på din tröja?!


ANDRA TRÄFFEN: Denna gång har vi en påbörjad tröja. Alla stickar vi i olika takt och det är så roligt att se vararandras projekt! Vi delar med oss av lärdomar, ger varandra tips och laddar upp för slutförandet.

Beskrivningen köper du på Ravelry eller hos mig då jag är LYS-pattern återförsäljare. Vid köp av garn till modellen ges 10% rabatt.


Antal platser är begränsat och föranmälan krävs. Du väljer själv om du vill gå på första, andra eller båda gångerna.
Det kommer även finnas en Facebook grupp där vi kan ventilera oss när vi inte kan ses. Självklart kan du vara med i FB-gruppen även om du inte deltar på fysiska träffarna i butiken. Namn på gruppen kommer längre fram..

Anmälan gör du här>>