Temakväll- Garn + beskrivning ??


 

NÄR:  tisdag, 19 september, 18.30-21.00
KOSTNAD: 175 kr, lättare fika ingår

Har du en beskrivning men inte hittat passande garn? Har du stickat efter beskrivningar och valt garnet i beskrivningen men det blir aldrig riktigt bra?

Ja, hur ska man tänka när man ska byta garn till en beskrivning. Det pratas om olika grovlekar som fingering, dk och aran grovlekar. Det pratas om meterantal och vikt. Hur ska man välja rätt garn i garndjungeln?
Har masktätheten egentligen någon betydelse? Vad händer om man byter ut ullgarnet i till bomull. Kan man bara byta garn som har samma grovlek? Är det så enkelt att bara byta garn till något med samma meterantal?

Vill du också veta svaren på dessa frågor så rekommenderar jag varmt att du ska gå denna temakväll! Under denna kväll går vi igenom vad man bör tänka på när man ska välja garn till en beskrivning. Vi går även igenom olika material, grovlekar och masktäthet. Vi tittar på hur olika material uppför sig fastän det är samma grovlek. Ull som ull, eller?

Under kvällen tänkte jag göra ett litet experiment där det skulle vara kul om så många som möjligt vill delta! Vill du vara med så behöver du kunna sticka räta och aviga maskor och kunna sticka i ull.

Tag gärna med dig något arbete som du kan syssla på under kvällen.

ANMÄLAN: Föranmälan krävs, via telefon 08-400 209 25 eller mejl.. Anmälan är bindande. Betalning sker på plats.

Anmälan gör du här>>