Sortiment


De flesta garnerna som finns på Garnadiset är i naturfiber. Det mesta i sortimentet kommer från:

sandneslogoSandnes ullspinneri har funnits sedan 1888 och producerar nästan allt garn från deras egna spinneri. Sandnes Garn producerar 650 ton garn årligen. De spinner ull, alpacka och bomull. Från början använde de sig mest av norsk ull men nu på senare år köper de även in lite mjukare ull från Australien och Sydamerika.

Sandnes ullspinneri är ett av de modernaste spinnerierna och se sköter allt i produktionsprocessen, så som tvättning, kardning, spinning, tvinning, haspling, färgning och till slut nystning.

Från deras design kan du hitta både mycket moderna plagg och även norsk traditionell stickning i modern tappning.

 

garnstudiooghoGarnstudio/Drops Design har främst naturmaterial i sina garner. På deras hemsida har de massor av gratis beskrivningar, såsom lättstickade babykoftor, flätstickade tröjor till dam, och massor av stickade accessoarer: mössor, halsdukar och sockor.

Deras garnkvaliteter är ofta mycket prisvärda och många av deras garner är Oeko-Tex certifierade.

Läs mer om Oeko-Tex certifiering här>> 

 

raumaullPå Rauma Ullvarefabrikk baserar de sin produktion på norsk ull, och gör hela produktionsprocessen, från ull till färdig produkt i Norge. Rauma har spunnit garn sedan 1927. De har gjort en fantastisk liten film om deras produktion som du kan se här>>

De norska fårbönderna är Raumas råmaterialsleverantör. Norsk ull möter kriterierna för Cradle to Cradle och som är godkänt under Nordisk och Europeisk Eco label. Till grund för Eco label ligger god djurhållning, lågt energiförbruk, lite användande av kemikalier. Bl.a har Norilias ulltvätteri (där Rauma köper sin ull ifrån) utvecklat en sluten process där hela 96% av vattnet rensas och återanvänds.

 

Rauma Finull, Lamull och 4-trådig spelsau är de garner som finns i butiken.

 

Svarta Fåret startades 1992 och är en av Sveriges ledande garngrossister. Svarta Fåret AB producerar hundratals nya mönster inom handstickning och broderi varje år. Deras ambition är att de skall kunna erbjuda kvalitetsprodukter och mönster som skall passa alla önskemål. Hos Svarta Fåret hittar du den mjuka sköna klassikern Tilda.

De kvaliteer som finns på Garnadiset är Tilda, Ribbon och Candy.

Utöver det sortimentet har vi även handplockade favoriter som
Jasmine200

Jasmine 8/4, svenskfärgat bomullsgarn.

onion4-200

No.4 Organic Wool+ Nettles från Onion, ekologisk ull och nässelfiber(Rami) tillverkat i Italien.

step200

Step sockgarn, behandlat med aloe vera och jojobaolja. Garnet är även miljövänligt superwash behandlat, enligt EXP 4.0 metoden.

hampa-200

Number One Hemp är ett bra alternativ till bomullen. En ekologisk 100% hampa fiber som är spunnet i Italien.

Blend Bamboo är ett mjukt blandgarn av bambu och bomull. Färgkarta>>

WoolSilk är ett tunt blandgarn av ekologisk lammull och silke. Garnet är GOTS-certifierat och passar att sticka både i enkelt och dubbelt garn.