Tvåändsstickning- nybörjare


NÄR: torsdag 16/11+ torsdag 30/11, kl 18.00-21.00
KOSTNAD: 695 kr, kursdokumentation, garn till provvante och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Karin Kahnlund

Tvåändsstickning är en äldre nordisk stickteknik, där det stickas med två trådar som växelvis tvinnas mellan varje maska. Resultatet blir slitstarkt, värmande och mycket vackert.

Under dessa två kvällar kan du lära dig grunderna i tvåändsstickning.  Vi stickar en liten vante och lär oss den speciella uppläggningen.  Vi stickar räta och aviga maskor samt krokvarv. Även moment som ökningar för tumkil, ihoptagningar och det vackra hålkruset, som just är specifikt för tvåändsstickning, går vi igenom.

Karin kommer ha med sig inspirationsmaterial såsom äldre och nyare plagg. Hon berättar även om historiken och vad som är så speciellt med denna teknik.

Kursledare Karin Kahnlund , Uppstickaren, är en av de främsta inom tvåändsstickning och brinner för att våra sticktraditioner lever vidare. Hon är en mycket omtyckt kursledare och lärare. Hon undervisar bl.a på HV-Handarbetets Vänner och har skrivit boken ‘Sticka efter svenska mönster’.

Materialet till en liten provvante ingår i kurspriset.  Vill du göra ett större projekt finns z-tvinnat garn att köpa i butiken och under kvällen ges 10% rabatt på hela sortimentet.

Anmälan gör du här>>
Anmälan till kurserna gör du i butik, via mejl eller telefon. Anmälan är bindande och giltig när du betalat avgiften. Avgiften sätts in på bankgiro 5036-1815 eller via swish 123 368 08 40. Betalning ska ske senast 5 bankdagar efter anmälan.