Kurs- Sticka tröja med Ok uppifrån och ned


NÄR:  tor 4 april,
kl. 18.00-21.00

KOSTNAD: 375 kr, lättare fika ingår

KURSLEDARE:
Maria Gustafsson

Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.

Vi kommer att göra beskrivning till en baströja med runt OK efter egna mått och önskat garn. Vi kommer att diskutera vad man bör tänka på när man skall sticka mönster på sitt OK. Det blir en del räknande och mycket mätande på den egna kroppen eller medhavt plagg. När din beskrivningarna är klar kan du börja sticka en tröja.

Som förberedelse måste du göra en provlapp (minst 12 * 12 centimeter) i det garn (och mönster) du vill sticka din tröja (mät provlappen, tvätta provlappen och mät den igen och dokumentera vad som hänt), vill du sticka flerfärgsmönster på OKet gör du en provlapp med detta mönster också (byt ev stickstorlek så att du får samma stickfasthet/storlek på de tvättade provlapparna). Förutom provlappen tar du med måttband & transparent linjal, miniräknare, anteckningsmaterial, tröja i allra bästa favoritstorlek eller kroppen att mäta på. För att om vi hinner kunna påbörja ditt plagg tar du även med lite garn och rundsticka (60 cm).

Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill kunna påverka storlek och utformning själv.

KURSLEDARE: Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se. Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning.

ANMÄLAN: Föranmälan krävs, via telefon 08-400 209 25 eller mejl. Anmälan är bindande och giltig först när den är betald.  Efter anmälan har bekräftats,  sätts kursavgiften in på bankgiro 5036-1815 eller swish 123 368 08 40, senast efter 5 bankdagar från anmälningsbekräftelsen.

Anmälan gör du här>>