Prova på att sticka flerfärgat Bellismönster


NÄR: torsdag 29 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget.
Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt.

Ta med garn (gärna ullgarn i olika grovlekar) i minst två färger att provsticka i, passande stickor och virknål. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

KURSLEDARE: Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se. Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning.

ANMÄLAN: Föranmälan krävs, via telefon 08-400 209 25 eller mejl. Anmälan är bindande och giltig först när den är betald.  Efter anmälan har bekräftats,  sätts kursavgiften in på bankgiro 5036-1815 eller swish 123 368 08 40, senast efter 5 bankdagar från anmälningsbekräftelsen.

Anmälan gör du här>>