Sticka raglantröja uppifrån och ner


Sticka raglantröja- uppifrån och ned

-FULLBOKAD-
NÄR: torsdag 13:e september, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.

Vi kommer att göra en beskrivning till en baströja med raglan efter egna mått och önskat garn. Det blir en del räknande och mycket mätande på den egna kroppen eller medhavt plagg. Vi kommer även att diskutera hur man gör för att förändra sin baströja, det kommer att finnas en hel del inspirationsmaterial som visar enkla förändringar. När din beskrivning är klar kan du börja sticka din tröja.

Som förberedelse måste du göra en provlapp (minst 12 * 12 centimeter) i det garn du vill sticka din tröja (mät provlappen, tvätta provlappen och mät den igen). Förutom provlappen tar du med måttband & transparent linjal, miniräknare, anteckningsmaterial, tröja i allra bästa favoritstorlek eller kroppen att mäta på. För att kunna påbörja ditt plagg tar du även med lite garn och rundsticka (60 cm).

Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill börja sticka uppifrån och ner samt kunna påverka storlek och utformning själv.

KURSLEDARE: Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se. Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning.

 

ANMÄLAN: Föranmälan krävs, via telefon 08-400 209 25 eller mejl. Anmälan är bindande och giltig först när den är betald.  Efter anmälan har bekräftats,  sätts kursavgiften in på bankgiro 5036-1815 eller swish 123 368 08 40, senast efter 5 bankdagar från anmälningsbekräftelsen.

Anmälan gör du här>>