Sticka sockor från tån och upp


NÄR: 14 mars, kl 18.30–20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

socka från tån uppAtt sticka sockor från tån och upp har den fördelen att man kan sticka så långt garnet räcker, inga småslattar eller panikrusningar till garnaffären bara för att garnet inte räckte till andra tån. Samtidigt är det ju roligt att göra det ”bara för att man kan”.

Vi kommer att göra en liten provsocka för att prova de moment som är annorlunda; en variant på uppläggning och häl med hällapp.

För att ha glädje av kursen skall du vara van att sticka runt (kursen bygger på att man stickar på strumpstickor, men det fungerar även med magic loop om det är din favoritmetod att sticka sockor) och ha stickat sockor tidigare.

Tag med garn med passande storlek på strumpstickor (5st). Beskrivningen är gjord för stickor 2½ men grövre garn/stickor ger bara annan storlek på sockan. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

KURSLEDARE: Maria Gustafsson
Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se .Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning.

 

Anmälan till kurserna gör du i butik, via mejl eller telefon. Anmälan är bindande och giltig när du betalat avgiften. Avgiften sätts in på bankgiro 5036-1815 eller via swish 123 368 08 40. Betalning ska ske senast 5 bankdagar efter anmälan.

ANMÄL DIG HÄR>>