Workshop i flerfärgspatent


NÄR:torsdagen 6 oktober klockan 18.00–20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår

patentEfter att ha varit borta länge har patentstickningen kommit tillbaka. Istället för tröjor i tunna garner ser man idag mer halskragar och halsdukar i lite grövre garner.

Du får lära dig grunderna i patentstickning. Vi börjar med att sticka patent runt med två olika färger vilket ger ett spännande och vändbart resultat. Helt ologiskt är det lättare att sticka runt än att sticka fram och tillbaka. Till detta behövs garn i två färger och kort rundsticka 40 eller 60 centimeter mätt från spets till spets i storlek som passar till garnet. Därefter fortsätter den som vill med att sticka patent i två färger men fram och tillbaka istället. Till detta behövs garn av två färger och två stycken strumpstickor eller en rundsticka av passande storlek.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka eller strumpstickor.

Förutom garn och stickor enligt ovan (välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn att provsticka i) behöver du ta med dig en virknål av liknande storlek som stickorna. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

KURSLEDARE: Maria Gustafsson
Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se . Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning.

 

Anmälan till kurserna gör du i butik, via mejl eller telefon. Anmälan är bindande och giltig när du betalat avgiften. Avgiften sätts in på bankgiro 5036-1815 eller via swish 123 368 08 40. Betalning ska ske senast 5 bankdagar efter anmälan.
ANMÄL DIG HÄR>>