Kurser/Workshop


Här hittar du  Kurser  som Garnadiset erbjuder:

Evenemanget Stick-In till Garnadiset där vi träffas och mjukslöjdar tillsammans kan du läsa mer om här>>

TEMAKVÄLLAR BETALAS PÅ PLATS!

Här anmäler du dig till kurs och temakvällar>>

VIKTIGT! Anmälan är bindande, får du förhinder vid kurstillfället betalas endast kursavgiften tillbaka om sjukintyg kan uppvisas.


Temakväll-Sticka på engelska

NÄR: onsdag 5 september, kl. 18.30-21.30
KOSTNAD: 195 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår

Har du sett en massa fina beskrivningar men inte vågat ta steget att sticka dem, då de är på engelska? Då har du chansen att komma igång med din stickengelska på denna temakväll!

Det är faktiskt lättare än vad man tror., bara man vågar ta  första steget ut. Vi mjukar upp med att påbörja en sjal på engelska. Vi pratar även mer design skriven på engelska och går igenom de vanligaste sticktermerna på engelska.
LÄS MER>>


Sticka raglantröja- uppifrån och ned

NÄR: torsdag 13:e september, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.

Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill börja sticka uppifrån och ner samt kunna påverka storlek och utformning själv.

LÄS MER>>


Temakväll-maskstygn

NÄR: onsdag 19 september, kl. 18.30-21.30
KOSTNAD: 195 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår

Maskstygn/  Kitchener Stitch/ Grafting, ja denna söm har många namn. Många får rysningar bara de hör ordet SY eller MONTERING. 

Gör osynliga sömmar som vid montering av axlar, tåavslut på sockor eller brodera ett motiv ovanpå det stickade så det ser intarsiastickat ut.
Denna kväll fördjupavar vi oss i detta stygn och ser alla möjligheter den ger.
LÄS MER>>


Prova på att sticka Bellis- och stjärnmönster

NÄR: torsdag 15 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation samt lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch), förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. Oavsett om man tycker det ser ut som blommor, spindlar eller stjärnor blir resultatet vackert och är roligt att sticka. Det kommer att finnas gott om inspiration till hur man kan sticka mönstret och vad man kan använda det till. Kom och låt dig inspireras!

LÄS MER>>


Prova på att sticka flerfärgat Bellismönster

NÄR: torsdag 29 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget.

LÄS MER>>