Kurser/Workshop


Här hittar du  Kurser  som Garnadiset erbjuder:

Evenemanget Stick-In till Garnadiset där vi träffas och mjukslöjdar tillsammans kan du läsa mer om här>>

TEMAKVÄLLAR BETALAS PÅ PLATS!

Här anmäler du dig till kurs och temakvällar>>

VIKTIGT! Anmälan är bindande, får du förhinder vid kurstillfället betalas endast kursavgiften tillbaka om sjukintyg kan uppvisas.


Nu kommer en till chans för er som inte kom med förra gången..

NÄR: torsdag 19 april, kl. 18.30-21.00
KOSTNAD: 400 kr, material och det du behöver för kvällen samt lättare fika ingår
KURSLEDARE: 2stickare- Madelaine Jansson och Lotta Bengtsson

Nu kommer 2stickare till Garnadiset  IGEN!  Passa på att gå på denna roliga kväll, full med inspiration! Tekniken lyfta maskor är ett roligt, annorlunda och enkelt sätt att sticka med flera färger.

Skapa nya och annorlunda mönster med lyfta maskor, ett smidigt sätt att sticka flerfärgmönster. Inspireras av Lotta och Madelaines färgsprakande provlappar och prova nya oväntade färgkombinationer. Variationerna av färger, aviga/räta och lyfta maskor är oändliga! Här finns tid till många provlappar, härligt!

LÄS MER>>


Temakväll- KLassisk häl

NÄR:  tisdag 20 mars, 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Kan du sticka och har en dröm att få ihop en socka? Då kan denna kväll vara något för dig!

Denna häl är den vanligast hälen i svenska stickbeskrivningar och har en mycket bra passform. Denna temakväll passar dig som kan sticka räta och aviga maskor och du bör även kunna sticka runt på strumpstickor eller magic loop.

Under kvällen går vi igenom alla moment som ingår vid klassisk häl såsom, häl-lapp, formning av häl, upplockning av maskor och minskning för kil.

LÄS MER>>


Temakväll- ökningar & minskningar

NÄR:  tisdag 6 mars, 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Hur ökar och minskar man i stickning? Alla dessa förkortningar 2 tills, 1 öhpt, 1 dhpt, centralhoptagning, och de engelska förkortningarna kfb, ML (make left), MR (make right) kan göra en helsnurrig. Har det någon betydelse vilken intagning eller ökning du gör?

Ja, variationerna är många och ikväll går vi igenom de vanligaste ökningarna och minskningarna . Vi reder även ut de olika begreppen, både på engelska och svenska.

LÄS MER>>


Temakväll- Magic loop

NÄR: tisdag 20 februari, kl. 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Är du trött strumpstickor som ramlar ur arbetet eller har du aldrig stickat runt och tycker det verkar krångligt med alla strumpstickor? Då kan denna temakväll vara något för dig!

Denna kväll går vi igenom Magic Loop.
Med denna teknik stickar du runt med en alldeles för lång rundsticka. Bland det bästa med magic loop är att du behöver endast en längd på rundstickan, slipp strumpstickor och de olika längderna som finns i rundstickor.
Med en 80 cm rundsticka kan du sticka det mesta: koftor, oktröjor, ärmar, sockor och mössor, ja inget är för smått för magic loop!

LÄS MER>>


 Temakväll-slätstickning utan aviga maskor

NÄR:  onsdag 24 jan, 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Är du också en av dem som älskar att sticka men som tycker den aviga maskan är såå tråkig. Eller vill du bara lära dig något nytt? Då är denna kväll något för dig!

Denna kväll stickar vi slätstickning utan aviga maskor. Självklart stickar vi fram-och tillbaka. =) Men istället för aviga stickar vi baklänges. Eller rättare sagt från vänster till höger. Denna metod ger oftast ett jämnare och fastare resultat än vid vanlig traditionell slätstickning, då den aviga maskan gärna blir lite lösare och tar längre tid att göra.

LÄS MER>>


Temakväll- matchande uppläggningar/avmaskningar

NÄR: onsdag 7 februari, kl. 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

För att få en helhet i sitt plagg, filt eller vad man nu stickar på kan det vara fint med en uppläggning och avmaskning som matchar varandra.

 

Under kvällen går vi igenom uppläggningar och avmaskningar som passar

  • Slätstickning/rätstickning
  • Resår, 1 rm-1 am (tubular cast on och bind off)
  • Öppna maskor, öppen uppläggning även kallad provisorisk uppläggning, som ofta används till sjalar.

LÄS MER>>