Kurser/Workshop


Här hittar du  Kurser  som Garnadiset erbjuder:

Här anmäler du dig till kurs och temakvällar>>

VIKTIGT! Anmälan är bindande, får du förhinder vid kurstillfället betalas endast kursavgiften tillbaka om sjukintyg kan uppvisas.


Temakväll-Magic Loop

-FULLBOKAD-

NÄR: onsdag 17 oktober, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Är du trött på strumpstickor som ramlar ur arbetet eller har du aldrig stickat runt och tycker det verkar krångligt med alla strumpstickor? Då kan denna temakväll vara något för dig!

Denna kväll går vi igenom Magic Loop.
Med denna teknik stickar du runt med en alldeles för lång rundsticka. Bland det bästa med magic loop är att du behöver endast en längd på rundstickan, slipp strumpstickor och de olika längderna som finns i rundstickor.

LÄS MER>>


Temakväll-2 sockor samtidigt

-FULLBOKAD-

NÄR: tisdag 31 okt, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Lider du av SSS, second sock syndrom? Det där med att göra en socka till varje fot.. Men du kan vara lugn, du är inte ensam och botemedlet? Ja, det är att sticka sockorna samtidigt.

LÄS MER>>


Ergonomisk stickning med Leili Mänder

NÄR: torsdag 8 november, kl. 18.30-21.
KOSTNAD: 375 kr, lättare fika ingår
KURSLEDARE: Leili Mänder

Höst, mys och stickning, stickning, stickning.. Ja, stickningen är
rogivande och sänker pulsen enligt forskning. Men det kan lätt bli för mycket av det goda, vilket leder till värk i båda leder, armar, axlar och huvud.
Denna kväll har du möjlighet att få en introduktion till ett ergonomiskt sätt att sticka, nämligen irländsk stugstickning eller lever knitting som det också heter.

LÄS MER>>


Prova på att sticka Bellis- och stjärnmönster

NÄR: torsdag 15 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation samt lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch), förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. Oavsett om man tycker det ser ut som blommor, spindlar eller stjärnor blir resultatet vackert och är roligt att sticka. Det kommer att finnas gott om inspiration till hur man kan sticka mönstret och vad man kan använda det till. Kom och låt dig inspireras!

LÄS MER>>


Prova på att sticka flerfärgat Bellismönster

NÄR: torsdag 29 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget.

LÄS MER>>