Kurser/Workshop


Här hittar du  Kurser  som Garnadiset erbjuder:

Här anmäler du dig till kurs och temakvällar>>

VIKTIGT! Anmälan är bindande, får du förhinder vid kurstillfället betalas endast kursavgiften tillbaka om sjukintyg kan uppvisas.


Sticka raglantröja- uppifrån och ned

-FULLBOKAD-

NÄR: torsdag 13:e september, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.

Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill börja sticka uppifrån och ner samt kunna påverka storlek och utformning själv.

LÄS MER>>


Temakväll-maskstygn

-Fullbokad-

NÄR: onsdag 19 september, kl. 18.30-21.30
KOSTNAD: 195 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår

Maskstygn/  Kitchener Stitch/ Grafting, ja denna söm har många namn. Många får rysningar bara de hör ordet SY eller MONTERING. 

Gör osynliga sömmar som vid montering av axlar, tåavslut på sockor eller brodera ett motiv ovanpå det stickade så det ser intarsiastickat ut.
Denna kväll fördjupavar vi oss i detta stygn och ser alla möjligheter den ger.
LÄS MER>>


SOCKTOBER

NÄR: onsdag 3 oktober, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår + goodie bag (värde ca 120 kr)

Stick-in på mjukslöjdsträff och gotta dig i sockstickning!

Är du en av dom som har stickat sockor i alla tider och vill ha ny inspiration, eller ska du äntligen våga dig på ett par sockor? Då är denna kväll något för dig! För Ikväll är det sockstickning som gäller!

LÄS MER>>

 


Temakväll-Magic Loop

NÄR: onsdag 17 oktober, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Är du trött på strumpstickor som ramlar ur arbetet eller har du aldrig stickat runt och tycker det verkar krångligt med alla strumpstickor? Då kan denna temakväll vara något för dig!

Denna kväll går vi igenom Magic Loop.
Med denna teknik stickar du runt med en alldeles för lång rundsticka. Bland det bästa med magic loop är att du behöver endast en längd på rundstickan, slipp strumpstickor och de olika längderna som finns i rundstickor.

LÄS MER>>


Temakväll-2 sockor samtidigt

NÄR: tisdag 31 okt, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 195 kr, lättare fika ingår

Lider du av SSS, second sock syndrom? Det där med att göra en socka till varje fot.. Men du kan vara lugn, du är inte ensam och botemedlet? Ja, det är att sticka sockorna samtidigt.

LÄS MER>>


Prova på att sticka Bellis- och stjärnmönster

NÄR: torsdag 15 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation samt lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch), förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. Oavsett om man tycker det ser ut som blommor, spindlar eller stjärnor blir resultatet vackert och är roligt att sticka. Det kommer att finnas gott om inspiration till hur man kan sticka mönstret och vad man kan använda det till. Kom och låt dig inspireras!

LÄS MER>>


Prova på att sticka flerfärgat Bellismönster

NÄR: torsdag 29 november, kl. 18.00-20.30
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget.

LÄS MER>>