Tillbehör


Hos oss kan du hitta bra stickor, fina knappar och andra finurliga tillbehör, Vi har också fina väskor och etuier som du kan ha alla dina projekt, stickor och tillbehör i. Detta du ser här är endast ett litet urval, vi har mer i butiken. För priser och mer information, kontakta oss i butiken. >>

Har du svårt att komma till butiken så skickar vi gärna. Skicka ett mejl till butiken info@garnadiset.se med din beställning. Invänta bekräftelsemejl. Vi skickar din beställning vardagen efter din betalning är mottagen.

MARKÖRER
PROJEKTVÄSKOR
STICKETUIER
VÅRD AV PLAGG
STICKOR
STICKSET
KNAPPAR
BRA ATT HA SAKER


Markörer

Markörer används till att markera något. De kan tex användas när det ökas eller minskas för raglan. Markera var ett varv startar och slutar. Markera antal maskor inom en rapport när det stickas efter diagram. Eller markera för varje minskning i ärmen. Ja, markörer kan användas till mycket.

Vi har ett brett sortiment på olika markörer. Beroende på vad just markören ska markera så finns det olika markörer som är bra till olika ändamål. Hos oss kan du hitta fasta ringar, öppna ringar, låsbara säkerhetsnålar i plast, små, stora, päronformade och vackra markörer. Vi har markörer från varumärken Knitpro, Pony, Prym, Petiteknit, Clover och vackra handgjorda med pärlor. Allt för att du ska hitta den markören du vill ha.

Strikkefisk, vackra Varvräknare
Vackra varvräknare från serien Mindful.
Se mer av serien Mindful här>>
Lantern Moon, Tassel-stickmarkörer

Projektväskor

Våra egna påsar med design av Evelina Viola, GOTS

Sticketuier

Vi har flera etuier för att förvara stickor. Välj ett lyxigt fodral i skinn, i ekologiskt odlad bomull eller en enkel och praktisk variant med plastfickor.

PetiteKnit ekologisk bomull
Addi plastfickor

Vård av plagg och väskor

skötsel stickat + muud

Att rå om sina handgjorda plagg och tillbehör är så viktigt om de ska hålla länge. Och att de håller år efter år, är vi många som vill och att slit och släng mentaliteten upphör.

Så nu kan vi med glädje ha ett riktigt bra återfettande tvättmedel och rengöring/återfettande medel för alla Muud produkter, i vårt sortiment. Mer info här>>

Eucalan ulltvål med doft av Jasmine eller Lavendel.
Håll skadedjur borta med cederträkulor, från Petiteknit
Mohairborste i mjuk svinborst, fråm Petiteknit

Stickor

Hos oss kan du hitta fina bra rundstickor med felxibel kabel och sköna övergångar. Vi har Chiaogoo, Addi, KnitPro och Hjertegarn Bamboo i vårt sortiment. Vi har allt från 25 cm korta rundstickor till de längsta som är 150 cm.

Mini rundsticka
Missa inte dessa små finurliga rundstickor som finns i 25 cm. Passar perfekt till dig som inte gillar strumpstickor! Här har vi en ärm p G.
Vi har Addi mässing och KnitPro Symohomnie som består av björk.

Addi Crasy Trio

Sticka med tre stickor istället för med 5 strumpstickor. Du slipper fula övergångar som lätt blir vid strumpstickor. Dessa stickor har en lite vajer i mitten av stickan som en miniminrundsticka. Dessutom har stickan två olika spetsar en ”vanlig” och en spetsig. Välj den som passar dig bäst!

Stickset

Vi har även stickset med utbytbara ändstickor/tippar. De varumärken vi för i olika stickset är Knitpro, Lantern Moon och Chiaogoo. Vill du veta mer om vilka set vi brukar ha inne, finns mer info här>>

Chiaogoo SMALL set, 13 cm
Knit Pro Zing Deluxe set
Knit Pro Mindful, Believe

Bra att ha saker

Här kommer lite tillbehör som kan underlätta ditt projekt eller bara göra din garnande lite gladare. Här syns några av de grejer vi brukar ha i butiken. Kom gärna in till oss där utbudet är större.

Nysthållare
Gör det lättare att sticka på språng. Med denna nysthållare kan du enkelt sticka var du vill. I väntan på tåget, barnens träning, på promenad.

Den säljs i två delar. Nysthållare och handtag i läder. Handtaget sätts enkelt fast med karbinhake i nysthållaren. Handtaget hänger du på handen och voile: du har ett roterbart nystan som håller sig på plats och du undviker trassel! Du väljer själv om du vill ha ljust eller mörkt handtag. 🧶

Addi To Go, stickstopp
Dessa stickstopp! ❤️ löve them! Och äntligen finns de att köpa styckvis.
Dessa stickstopp tänjs inte ut. Stoppet blir anpassat till just de stickorna som används för tillfället med hjälp av en fjädring. Du slipper maskor som glidit av stickan. 

Yoga Hjälpsticka
går att forma och har många användningsområden, t.ex som flätsticka, plocka upp tappade maskor eller placera dina vilande maskor på stickan.
De ligger förpackade i 2-pack från leverantören. Men vi säljer de styckvis om du hellre vill ha det. Stickan är i strl 4 mm.

Masksnöre/ Maskwire

Det bästa tillbehöret när du stickar plagg uppifrån och ner! Flytta enkelt över maskorna från stickan till masksnöret, genom att föra in sticka i det ihåliga masksnöret. Sen sitter det på snöret.

Sedan kan du lätt prova plagget, mäta och du för sedan lätt tillbaka maskorna på samma sätt.

Vi för Masksnören i plast från Villy Jensen (de på bild), Petiteknit och egna i silicon.


Knappar

Knappar är det lilla som kan ge ditt plagg den extra piffen. I vår butik hittar du de flesta knappar i naturmaterial som trä, kokos, pärlemo och i återvunna material.

Kolla in våra knappar här

Tryckknappar behöver inte vara tråkiga!

Låt de få synas med de här tryckknapparna i form av en blomma.

strass 14mm
strass 15mm
strass 18mm

Vi har fina barnknappar med olika motiv, oftast i naturmaterial kokos och återvunnen bomull eller hampa.


Till sockstickaren

Det är många som älskar att sticka sockor, just för att det är mindre projekt och sockor verkar alltid behövas. Men eftersom stickning är en materialsport så finns det mycket grejer till just sockstickare. Här kommer några utvalda tips.

Slit och släng är inget för oss som vet hur lång tid det tar att sticka ett par sockor. Stoppa strumpor är trevligt kvällsnöje!

Addi lyxset. Strumpstickor 15cm och 20 cm samt tillbehör
Sockblockare från Pony, finns i storlekar 36/37- 38/39- 40/41- 42/43.
Vi har även sockblockare från KnitPro.