Om


Garnadiset är en garnbutik som ligger på torget i Bandhagens centrum, Stockholm. Här älskar vi garn och speciellt i naturfiber!

Jag som driver Garnadiset heter Sofia. Efter att ha jobbat och studerat i branschen i ca 15 år tyckte jag det var dags att öppna en egen butik.  Jag saknade själv en lokal garnbutik där jag kunde bolla ideér jag hade.. Nu kan jag stolt säga att det finns en sådan butik! =)

Om du är nybörjare eller van garnskapare spelar ingen roll, här är alla välkomna! Jag finns här för dig! Jag hjälper gärna till om du har frågor om material, färgval eller om du behöver hjälp med en virk- stickbeskrivning.

I butiken finns ett brett sortiment från tunnaste lacegarn till grov, bulky tjocklek. Här hittar du garn från de välkända leverantörerna såsom Garnstudio/Drops och Sandnes Garn. Material som alpacka, merinoull, norsk fårull, lin och bomull.  Många av garnerna är producerade i Europa, exempelvis Norge och Italien. Här hittar du även garner som är GOTS, Oeko-Tex certifierade, ekologiska, svenskfärgade, och återvunna.

Behöver du mer inspiration eller lära dig något nytt så erbjuder jag kurser där jag bjudit in någon kursledare som visar en speciell teknik eller liknande. 

Det finns även temakvällar, som jag själv oftast håller i. Under Temakvällarna är vi i mindre grupper och har oftast ett lugnare tempo så det finns tid att lära sig , fråga, sticka och fika.  På de kvällarna läggs det fokus på sådant som jag brinner för såsom olika tekniker, nya som bortglömda, eller olika sätt som ger ditt plagg en extra slutfinish, såsom olika uppläggningar, avmaskningar eller maskans uppbyggnad.

Det är ni, mina kunder, som gör att jag kan finnas kvar. Jag tar tacksamt emot förslag på kurser, garnsorter eller annat som gör att Garnadiset blir en garnbutik som får leva vidare!

Varmt välkommen!

/Sofia

Hitta hit

Tunnelbana: grön linje mot Hagsätra, station Bandhagen
Buss: 161,173