Garntips: WoolSilk


Woolsilk är ett fantastiskt garn som lätt blir lite bortglömt. Vi vill att fler ska hitta detta garn och våga prova det.

Hjertegarn WOOLSILK

GOTS certifierad
70% ekologisk lammull och 30% silke.
24-29 maskor = 10 cm
Stickor: 2,5- 3,5mm
50gram- 300 m

Woolsilk är mycket drygt och till baströja i medium är Garnåtgången ca 4-5 nystan. Det håller formen och noppar inte. Det passar utmärkt att sticka tillsammans med en tunn mohair eller Alpakka Följetråd. Då är en passande masktäthet 18-23 maskor. Så det finns en hel drös med beskvningar att välja på.

Här kommer våra tips på beskrivningar:

1. MARY 1743 av Lotte Kock för Hjertegarn. Finns att ladda ner gratis på Kinnatextil.se eller köps hos oss i butiken.

1. MOON SET TEE av Ozetta : Hailey Smedley. Köps som pdf-fil på Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen finns på svenska.

2. GITTE 1744 av Lotte Kock för Hjertegarn. Finns att ladda ner gratis på Kinnatextil.se eller köps hos oss i butiken.

3. ULLA SWEATER av Laerke Bagger för Hjertegarn. Finns att köpa hos oss i butiken. Garnåtgaång 4-5 nystan i strl S-XL.

4. MONDAY SWEATER av PetiteKnit. Denna stickas tillsammmans med en tråd mohair. Köps som på pdf-fil hos designern, Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen finns på svenska.

5. NO FRILLS CARDIGAN av PetiteKnit. Denna stickas tillsammmans med en tråd mohair. Köps som på pdf-fil hos designern, Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen finns på svenska.

6. THE WEEKENDER av Andrea Mowry. Denna stickas i dubbelt garn. Köps som pdf-fil på Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen är på engelska.

7. SALTY AIR TEE av Samantha Guerin. Köps som pdf-fil på Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen är på engelska.

8. MOON SET TEE av Ozetta : Hailey Smedley. Köps som pdf-fil på Ravelry eller hos oss i butiken. Beskrivningen finns på svenska.