Äntligen Tynn Peer Gynt!


Garnet Peer Gynt har funnits sedan 1938 och har blivit mångas favorit genom åren. Nu kommer även en tunnare variant av den klassiker.
Peer Gynt är gjort av 100% ull från Norge, vilket gör att plaggen upplevs lätta och rustikare än med t.ex. superwashbehandlad merinoull. Plaggen i norsk ull blir mjukare vid användning.
Norsk ull är slitastarkt, noppar inte och har god spänts vilket gör att plaggen håller formen och blir vackrare med tiden.

Tänk på miljön: ull andas och behöver sällan tvättas, lufta hellre plagget utomhus. Plagg av norsk ull ingår i ett mer hållbart tänk och kan hållas fina i generationer.


TYNN PEER GYNT

100% norsk ull
27 maskor = 10 cm
stickor 3mm
50gr- 205 m
49kr


Du kan sticka mycket i Tynn Peer Gynt! Det har inte kommit några mönster ännu till just det garnet men det finns många beskrivningar som du kan byta ut till just detta garn.

Här kommer lite förslag på fina plagg som passar!

Sandnes garn

Från Sandnes garn kan du använda beskrivningar som är gjorda i Sisu, Babyull Lanett, Tynn Merino och AlpakkaSilke. Garnåtgången kan variera beroende på från vilket garn mönstret är skrivet till. Mer information om garnåtgången och mått får du hos oss. Mönsterhäften säljs tillsammans med garn i vår butik.

Lofoten kofta, Tema 63-nr 1
Anna kofta, Tema 1911 Vardag-nr 1
Lundekvam damkofta, Tema 68-nr 5

Cecilie Skog #2, Traer genser till dame
Nordkapp, Tema 51, nr 12
Mariusjumper, Tema 61. nr 5

Ravelry

Dessa beskrivningar finns att köpa på Ravelry. De är på engelska och viss kan du köpa via oss eller så köper du de själv via Ravelry. Beskrivningen kommer som en digital PDF.

Azor av Orlane Sucche
Porty Pullover (Women’s)
av Gudrun Johnston
Silver Forest
av Jennifer Steingass

Småstickat

Tynn Peer Gynt lämpar sig mycket bra till småstickat som vantar. Ta en titt på Knitting-Lottas härliga vantar som gör sig ypperligt i detta garn.