Äntligen Tynn Peer Gynt!


Garnet Peer Gynt har funnits sedan 1938 och har blivit mångas favorit genom åren. Nu kommer även en tunnare variant av den klassiker.
Peer Gynt är gjort av 100% ull från Norge, vilket gör att plaggen upplevs lätta och rustikare än med t.ex. superwashbehandlad merinoull. Plaggen i norsk ull blir mjukare vid användning.
Norsk ull är slitastarkt, noppar inte och har god spänts vilket gör att plaggen håller formen och blir vackrare med tiden.

Tänk på miljön: ull andas och behöver sällan tvättas, lufta hellre plagget utomhus. Plagg av norsk ull ingår i ett mer hållbart tänk och kan hållas fina i generationer.


TYNN PEER GYNT

100% norsk ull
27 maskor = 10 cm
stickor 3mm
50gr- 205 m
49kr


Det finns ett häfte som är gjort till Tynn Peer Gynt men det finns flera andra beskrivningar som går att byta till Tynn Peer Gynt. Här följer förslag från oss!

Sandnes garn

Häfte Tynn Peer Gynt, 2212

Häfte 2212 innehåller plagg till hela familjen i blivande klasssiker som Guernsey och Kelly tröjor. Plaggen stickas i en tråd Tynn Peer Gynt eller ,ed två trådar, Tynn Peer Gynt och Alpakka Följetråd (nytt garn, läs mer här>>) alternativt med Tynn Silk Mohair.

Sticka plaggen uppifrån och ner eller nerifrån och upp.

Häftet säljs endast tillsammans med garn från Sandnes.

Från Sandnes garn kan du använda beskrivningar som är gjorda i Sisu, Babyull Lanett, Tynn Merino och AlpakkaSilke. Garnåtgången kan variera beroende på från vilket garn mönstret är skrivet till. Mer information om garnåtgången och mått får du hos oss. Mönsterhäften säljs tillsammans med garn i vår butik.

LOFOTEN KOFTA, Tema 63-nr 1
ANNA KOFTA, Tema 1911 Vardag-nr 1
LUNDEKVAM, Tema 68-nr 5

CECILIE SKOG #2, Traer genser till dame
NORDKAPP, Tema 51, nr 12
MARIUSJUMPER, Tema 61. nr 5

PetiteKnit

Omtyckta PetiteKnit har också gjort design i Tynn Peer Gynt. Hennes beskrivningar finns att köpa i pappersform eller digital form i vår butik eller så köper du digitalt på hennes egen sida.

NO FRILLS CARDIGAN, Tynn Peer Gynt + Tynn Silk Mohair
MONDAY SWEATER, Tynn Peer Gynt + Tynn Silk MOhair

Ravelry

Dessa beskrivningar finns att köpa på Ravelry. De är på engelska och viss kan du köpa via oss eller så köper du de själv via Ravelry. Beskrivningen kommer som en digital PDF.

AZOR av Orlane Sucche
PORTY PULLOVER (Women’s)
av Gudrun Johnston
SILVER FOREST
av Jennifer Steingass

Småstickat

Tynn Peer Gynt lämpar sig mycket bra till småstickat som vantar. Ta en titt på Knitting-Lottas härliga vantar som gör sig ypperligt i detta garn.