Nyhet med stort N


Äntligen får vi börja sälja Järbo Select No.6, Årets skörd! Och detta garn är såå fint!

Jag tycker det är så roligt att vi kan sälja detta svenska ullgarn. Vi har sedan tidigare Svensk Ull från Järbo. Men detta garn är en blandning av Finull och Dorset och är kammat, vilket ger ett mycket mjukare garn.

Årets skörd kommer i begränsad upplaga och är tänkt som ett fint årgångsvin som inte går att återskapa i exakt samma form – något att samla på, sticka i och njuta av.

Vi har fått en laddning och när den är slut är den slut. 🥰

Här kan du läsa mer om Select no 6- årets skörd.

———————————————

Select no.6- Årets skörd

19-21 maskor = 10 cm

Stickor 3,5-4,5mm

100 gram- 180 m

199kr

———————————————

Till detta garn har Kajsa Vuorela @tornedalsfrun, gjort ett så vackert set med tröja och mössa. Beskrivningen heter Släktskap och består av strukturstickning med flätor och pärlresår. Beskrivningen finns att köpa i vår butik eller på Ravelry.

Vill du välja att sticka något annat i detta garn så finns det en uppsjö av beskrivningar som passar detta garn. Detta garn gör sig mycket bra i i strukturstickning speciellt flätor.


Så här skriver Järbo om deras garn Select no6- Årets skörd.

Välkommen till Norrby Gård, en vacker fårgård vid södra mälarens södra delar i Västmanland. Runt gården finns brokig natur med kulturbetesmarker och många hektar för fåren och lammen att beta på. Gården drivs av Tomas och Anna som är sjätte generationen bönder på samma plats.

Fåren på Norrby är en vacker korsning mellan svenska finullsfår, kända för sin ull, och den brittiska rasen Dorset. Dorsetfåren har en lockig, tät ull som gifter sig fint med finullens mer glesa och lätta ull.

Att ta vara på ullen har alltid varit viktigt på Norrby gård. Fåren klipps två gånger om året, på våren och hösten. I Select nr 6 så är det mestadels ull från höstens klippning eftersom den ullen är av högre kvalitet då fåren gått ute hela sommaren. Ullen sorteras direkt, ett hantverk i sig som kräver gedigen kunskap.

Färgen på garnet är fårens egna – en mjukt gräddvit jämn nyans. Vi har valt att inte färga på den, eftersom den helt enkelt är så vacker som den är.

Norrby gård är stolta över att de på ett väldigt hållbart vis använder hela djuret – från köttet till ullen. Och vi är väldigt stolta över samarbetet med Norrby Gård och Klippans Yllefabrik. Järbo Select no 6 är ett helt unikt garn: ett mjukt, kammat svenskt ullgarn av högsta kvalitet som inte går att få tag i någon annanstans.

Vi har satt stämpeln ”årets skörd” på Select no 6. Vi vill gärna se den som ett fint årgångsvin som inte går att återskapa i exakt samma form – något att samla på, sticka i och njuta av!